2018-2019 AKADEMİK YILI FARABİ ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Tüm Duyurular
ŞUB

2018-2019 Akademik yılı Güz / Güz+Bahar yarıyılı başvuruları 01 Mart – 15 Mart 2018  tarihleri arasında yapılacaktır.

ÜNİVERSİTEMİZE GELMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN:

Farabi Değişim Programı kapsamında üniversitemize GELMEK isteyen öğrencilerin başvuruları belirlenen tarihler arasında kendi üniversitelerinin Farabi Koordinatörlüklerine başvurarak gerçekleşecektir. Başvurular iki üniversite arasında resmi olarak gönderilecektir. Bu nedenle; şahsen başvuru, posta ya da e-posta ile gönderilen başvurular dikkate alınmayacaktır.

-2018-2019 Yılı Kontenjanlarımız  ve anlaşmalı olduğumuz üniversiteler web sayfamızda mevcuttur.

ÜNİVERSİTEMİZDEN BAŞKA ÜNİVERSİTEYE GİTMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN:

Farabi Değişim Programı kapsamında üniversitemizden gitmek isteyen öğrenciler ise belirlenen tarihler arasında üniversitemiz Farabi Kurum Koordinatörlüğüne şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru ile ilgili gerekli bilgiler ve belgeler için TIKLAYINIZ.

ÖNEMLİ NOT:  Bazı üniversiteler başvuruları ONLİNE SİSTEM ile aldıkları için (Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi,…vb. gibi) başvuru tarihlerinden önce üniversitelerin Farabi web sayfalarını mutlaka kontrol etmeniz gerekmekte, ayrıca sistemden başvuru formunun çıktısını alıp Koordinatörlüğümüze başvuru evraklarınızla birlikte vermeniz gerekmektedir.

YÜKSEKÖĞRETİM YÜRÜTME KURULUNUN 2018-2019 AKADEMİK YILI FARABİ PROGRAMI KAPSAMINDA ALDIĞI KARAR:

18 Şubat 2009 tarih ve 27145 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan "Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programına İlişkin Yönetmelik" ile "Yükseköğretim Kurumları Arasında Yurtiçi Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişim Programlarının Desteklenmesi Amacıyla Yükseköğretim Kurulunca Yükseköğretim Kurumlarına Aktarılacak Tutarların Kullanımı, Muhasebeleştirilmesi, Bu Kapsamda Yapılacak Ödemeler İle Diğer Hususlara İlişkin Esas ve Usuller" çerçevesinde;

1. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı için Farabi Değişim Programı kapsamında;

a) Aşağıda yer alan tabloda belirtilen devlet  üniversitelerine gitmek isteyen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının 8 ay süre ile 700.-TL,

ÜNİVERSİTE

SİİRT

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

ŞIRNAK

b) Diğer devlet üniversitelerinde değişime katılacak öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının ise 4 ay süre ile 500.-TL olarak belirlenmesi,

2.    2018-2019 eğitim-öğretim yılı için Farabi Değişim Programına katılacak Devlet yükseköğretim kurumlarının aşağıda belirtilen değişim takvimine uygun şekilde değişim programını yürütmeleri,

Değişim İlanlarının Yükseköğretim Kurumlarında Duyurulması

1-15 Mart 2018

Başvurulara İlişkin Belgelerin Kurumlar Arası Son Gönderilme Tarihi

4 Nisan 2018

Değişime İlişkin Sonuçların Açıklanması

25 Nisan 2018

Öğrenim Protokollerinin Düzenlenmesi ve Oryantasyon Son Tarihi

9 Mayıs 2018

YÖKSİS üzerinden YÖK'e Başvuru Sayılarının İletilmesi (Son Gün)

16 Mayıs 2018

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulunun 14.02.2018 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.