DUYURULAR
2020-2021 AKADEMİK YILI FARABİ PROGRAMI BAŞVURULARI Tüm Duyurular
28
ŞUB

 

2020-2021 Akademik Yılı Farabi başvuruları 01 Mart – 15 Mart 2020  tarihleri arasında yapılacaktır.

 

ÜNİVERSİTEMİZE GELMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN: 

 

- Farabi Değişim Programı kapsamında üniversitemize GELMEK isteyen öğrencilerin aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir:

- Öncelikle başvurular 1-15 Mart 2020 tarihleri arasında KENDİ ÜNİVERSİTELERİNİN FARABİ KOORDİNATÖRLÜKLERİNE başvurarak gerçekleştirilecektir. Başvurular iki üniversite arasında resmi olarak gönderilecektir. Bu nedenle; şahsen başvuru, posta ya da e-posta ile gönderilen başvurular dikkate alınmayacaktır.

 

- Kontenjan Tablomuzu ve Anlaşmalı olduğumuz üniversiteleri lütfen inceleyiniz.

 

- 2020-2021 Yılı Farabi Bölüm Kontenjanlarımız için TIKLAYINIZ...

 

- Anlaşmalı olduğumuz üniversiteler listesi için TIKLAYINIZ...

 

* Lütfen Aday Başvuru Formuna Sınıfınızı  yazarken "Farabi kapsamında eğitim alacağınız sınıfı" yazınız. Yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

** Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin başvuruları, üniversitemizdeki Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü kontenjanında değerlendirilmeye alınacaktır !! 

 

 

ÜNİVERSİTEMİZDEN BAŞKA ÜNİVERSİTEYE GİTMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN: 

 

Farabi Değişim Programı kapsamında üniversitemizden gitmek isteyen öğrenciler ise belirlenen tarihler arasında üniversitemiz Farabi Kurum Koordinatörlüğüne şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

Farabi Değişim Programı ile farklı bir üniversiteye GİTMEK isteyen öğrencilerimiz için gerekli belgeler:

 

2 adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

2 adet Onaylı Transkript

2 adet Aday Öğrenci Başvuru Formu TIKLAYINIZ. (Form bilgisayar ortamında doldurulacak ve resim yapıştırılacak)

 

 

ÖNEMLİ NOT:  Bazı üniversiteler başvuruları ONLİNE SİSTEM ile aldıkları için (Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi,…vb. gibi) başvuru tarihlerinden önce üniversitelerin Farabi web sayfalarını mutlaka kontrol etmeniz gerekmekte, ayrıca sistemden başvuru formunun çıktısını alıp Koordinatörlüğümüze başvuru evraklarınızla birlikte vermeniz gerekmektedir.

 

 

- Anlaşmalı olduğumuz üniversiteler listesi için TIKLAYINIZ...

 

Başvuru Koşulları:

 

* Lisans öğrencilerinin son genel akademik not ortalamalarının en az 2.0/4.0 olması,

* Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin son genel akademik not ortalamalarının en az 2.5/4.0 olması,

* Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler, Farabi Değişim Programdan yararlanamazlar. (Güz dönemi ortalaması ile 2’nci sınıf için yararlanılabilir.)

* Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar.

 

18 Şubat 2009 tarih ve 27145 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan "Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programına İlişkin Yönetmelik" ile "Yükseköğretim Kurumları Arasında Yurtiçi Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişim Programlarının Desteklenmesi Amacıyla Yükseköğretim Kurulunca Yükseköğretim Kurumlarına Aktarılacak Tutarların Kullanımı, Muhasebeleştirilmesi, Bu Kapsamda Yapılacak Ödemeler İle Diğer Hususlara İlişkin Esas ve Usuller" çerçevesinde; ödenecek aylık burs miktarının 4 ay süre ile 650.00 TL olarak belirlenmesineYükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 26.02.2020 tarihli toplantısında karar verilmiştir.

Değişim İlanlarının Yükseköğretim Kurumlarında Duyurulması

1-15 Mart 2020

Başvurulara İlişkin Belgelerin Kurumlar Arası Son Gönderilme Tarihi

04 Nisan 2020

Değişime İlişkin Sonuçların Açıklanması

25 Nisan 2020

Öğrenim Protokollerinin Düzenlenmesi ve Oryantasyon Son Tarihi

09 Mayıs 2020

YÖKSİS üz​erinden YÖK’e Başvuru Sayılarının İletilmesi (Son Gün)

15 Mayıs 2020